Uncategorized

Φυσικό Botox ρυτίδων & βδελλοθεραπεία

Τι είναι;

Η βδελλοθεραπεία είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί ιατρικές βδέλλες για θεραπευτικούς σκοπούς. Αναφορές γι’ αυτήν ξεκινούν από την εποχή του Ιπποκράτη. Σήμερα η βδελλοθεραπεία διανύει περίοδο επιστημονικής αναγέννησης. Τις τελευταίες δεκαετίες γίνονται πολλές έρευνες σχετικά με τη δράση της βδέλλας στον ανθρώπινο οργανισμό και έχουν πραγματοποιηθεί ήδη τρία διεθνή συνέδρια. Η μέθοδος εφαρμόζεται αποκλειστικά από γιατρούς που έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση και διαθέτουν ειδική άδεια.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των βδελλών

Postępowanie ze zużytymi pijawkami | Gabinet Terapeutyczny Beata Małek Gorzów Wielkopolski

Από τα περίπου 650 είδη βδελλών μόνο τα τρία έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Για την ιατρική χρήση οι βδέλλες εκτρέφονται σε ειδικά βιολογικά εκτροφεία. Η βιολογική επίδρασή τους έχει μελετηθεί σε βάθος στα βιοϊατρικά πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής. Η θεραπευτική δράση οφείλεται στις χημικές ουσίες του σιέλου της βδέλλας ο οποίος εισέρχεται στο αίμα. Περιέχει ουσίες που έχουν αντιπηκτική, αντιθρομβωτική, θρομβολυτική, αντιυπερτασική, αντιφλεγμονώδη, ανοσορυθμιστική, αποτοξινωτική, λεμφοκινητική, αποιδηματική, βακτηριοστατική και αναλγητική δράση.

Η βδελλοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιείται ως κύρια θεραπεία ή και να συνδυάζεται αποτελεσματικά με άλλες θεραπευτικές μεθόδους.

Κατανόηση της Ιρουδινοθεραπείας (Hirudotherapy)

Οι βδέλλες έχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται Ιρουδίνη στο σάλιο τους, το οποίο είναι ένα αντιπηκτικό. Αποτρέπει τους θρόμβους και δίνει επιπλέον χρόνο στους ειδικούς για να επιδιορθώσουν μια περιοχή. Καθώς τα τσιμπήματα από βδέλλες προάγουν την κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπουν τις μολύνσεις, η συνεχής κυκλοφορία του αίματος αποτρέπει τον θάνατο του ιστού. Η παρέμβαση θεραπείας με βδέλλες δίνει στους ειδικούς αρκετό χρόνο για να αναζωογονήσουν τον ιστό και να τον κάνουν υγιή. Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και πολλές εναλλακτικές θεραπείες γίνονται δημοφιλείς, η βδελλοθεραπεία έχει πράγματι κάποια ουσιαστικά οφέλη.

 

Που χρησιμοποιείται

Η βδέλλα ευεργετεί σε:

 • Καρδιαγγειακές παθήσεις: αθηρωμάτωση, ισχαιμική καρδιοπάθεια, αρρυθμίες, αρτηριακή υπέρταση, κιρσούς.
 • Μυοσκελετικές παθήσεις: αρθρίτιδες, κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων, οστεοπόρωση, κακώσεις – τραυματισμούς, ρευματισμούς.
 • Αναπνευστικές παθήσεις: βρογχίτιδα, βρογχικό άσθμα.
 • Γυναικολογικές παθήσεις: υπογονιμότητα, μαστίτιδες, σαλπιγγίτιδα, διαταραχές εμμήνου ρύσεως, κύστεις ωοθηκών, ινομυώματα.
 • Ουρολογικές παθήσεις: υπερπλασία του προστάτη, προστατίτιδα, ανδρική υπογονιμότητα, διαταραχές στύσης.
 • Ενδοκρινολογικές παθήσεις: δυσλειτουργία του θυρεοειδή.
 • Παθήσεις γαστρεντερικού συστήματος: χρόνιες γαστρίτιδες, χρόνια παγκρεατίτιδα, χρόνιες ηπατίτιδες, χρόνια κολίτιδα, εκκολπωματίτιδα, δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες, ραγάδες πρωκτού.
 • Νευρολογικές παθήσεις: νευραλγίες, αποκατάσταση μετά από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νευρίτιδες, κεφαλαλγίες, ημικρανίες.
 • Χειρουργικές παθήσεις: μετεγχειρητικές ουλές, τροφικά έλκη, αγκυλώσεις, λεμφική στάση, φλεβική ανεπάρκεια, διαλείπουσα χωλότητα.
 • Ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις: ρινίτιδα, ωτίτιδα, νευρίτιδα ακουστικού νεύρου, υπερτροφική αμυγδαλίτιδα, νόσος Meniere, εμβοές, ιγμορίτιδα.
 • Οφθαλμικές παθήσεις: εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς, οφθαλμικές φλεγμονές, οίδημα – εκφύλιση ωχράς κηλίδας;).
 • Στοματικές παθήσεις: άφθες, περιοδοντίτιδα, ουλίτιδα.
 • Δερματολογικές παθήσεις: αλλεργικές δερματοπάθειες, κνησμό, ξηροδερμίες, έκζεμα, ακμή, ψωρίαση.
 • Τέλος, εφαρμόζεται και για αισθητικούς σκοπούς με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι αντενδείξεις περιλαμβάνουν αιμορροφιλία, διαταραχές της πήξης, αναιμία μεγάλου βαθμού, εγκυμοσύνη, κακοήθειες σε ενεργή φάση.

Το θεραπευτικό πρωτόκολλο

Αποτελείται από 5 ώς 12 συνεδρίες διάρκειας 40-60 λεπτών, μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η εφαρμογή είναι ανώδυνη, ο θεραπευόμενος νιώθει μόνο έναν ήπιο νυγμό (τσιμπηματάκι) στην αρχή.

Ο θεραπευόμενος είναι απαραίτητο να προσέρχεται χωρίς να έχει κάνει χρήση αρωματικών (άρωμα, αποσμητικό), είτε καπνού τουλάχιστον 2 ώρες πριν την συνεδρία. Πριν την θεραπεία επιτρέπεται μόνο η χρήση άοσμου σαπουνιού.

Βδελλοπλαστική – Αισθητική – Κοσμετολογία

Η βδελλοθεραπεία είναι απόλυτα φυσική μέθοδος. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αισθητικής υπερέχει επειδή δεν επιβαρύνει αλλά ωφελεί συνολικά την υγεία.

Λιουντμίλα Μπογκίλα, Ιατρός

Η Λιουντμίλα Μπογκίλα είναι ιατρός, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λουγκάνσκ της Ουκρανίας.

Εργάστηκε από το 1988 έως το 1995 ως ειδικευόμενη Ιατρός και κατόπιν ως επιμελήτρια στο Ψυχιατρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης Λουγκάνσκ.

Το 1992 άρχισε την εκπαίδευση στο χώρο της Ολιστικής και Εναλλακτικής Ιατρικής. Έκανε μετεκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρκοβο της Ουκρανίας, με θέμα “Βελονισμός και θεραπεία αντανακλαστικών”.

Στην Ελλάδα έλαβε αναγνώριση του πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ το 1998, κατόπιν εξετάσεων.

Από το 1995 έως το 2005 εργάσθηκε στην Ελλάδα στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (Κ.Ε.Μ.Ο.Π.) στην Ναύπακτο, στο τμήμα επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Την περίοδο 1999 – 2002 έκανε σειρά διαλέξεων για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι με τα θέματα: “Αγωγή Ψυχικής Υγείας στα σχολεία”, “Η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των νέων”, “Διαφυλικές σχέσεις των νέων”.

Το 1999 – 2000 εργάσθηκε ως Ιατρός στο Ψυχιατρικό τμήμα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αττικής.

Παράλληλα συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της Ολιστικής και Εναλλακτικής Ιατρικής:

 • Το 1999 παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων με θέμα “Οι σύγχρονες μέθοδοι Ρεφλεξολογίας και Βιοσυντονιστικής Ιατρικής” στην Μόσχα (Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σέτσινοφ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ενέργειας της Μόσχας).
 • Εκπαιδεύτηκε στην Κλασική Ομοιοπαθητική από το 1996 έως το 2000 στην Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής που ίδρυσε ο καθηγητής κ. Γεώργιος Βυθούλκας.
 • Από το 2014 έως το 2016 παρακολούθησε μαθήματα Κλασικής Ομοιοπαθητικής με καθηγητή τον κύριο Γεώργιο Βυθούλκα στο νοσοκομείο “Έλενα”, στην Αθήνα.
 • Το 2018 – 2019 παρακολούθησε μαθήματα Ιατρικής Βδελλοθεραπείας στην Μόσχα, στην Αθήνα και στο Κίεβο. Κατέχει το πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Παγκόσμιο Οργανισμό Ιρουδοθεραπείας (Hirudotherapy, Βδελλοθεραπεία).
 • Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Βιολογικών θεραπειών κυτταρικής εξισορρόπησης, Μελισσοθεραπείας, Εισαγωγικά στην επιστήμη Αγιουρβέδα και Φυτοθεραπευτικά.

Ασκεί την Ομοιοπαθητική Ιατρική επί είκοσι δυο συναπτά έτη.

Είναι τακτικό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ).

 ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Λ.Μπογκίλα με τον καθηγητή Γ. Βυθούλκα και τους συναδέλφους τής.

 

 

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ

Η Demi Moore στρέφεται στις βδέλλες για καλή υγεία
Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι οι βδέλλες που πιπιλίζουν αίμα τη βοηθούν να κρατά την όψη της νεανική.

TODAY  March 26, 2008, 1:40 AM EET / Source: Access Hollywood

 

Το supermodel Miranda Kerr παραδέχτηκε ότι κάνει βδελλοθεραπεία σε ένα συνέδριο Goop: “Είναι περιπετειώδες. Η υγεία είναι πλούτος. Κάνουν βδελλοθεραπεία για χιλιάδες χρόνια.”

Η Miranda Kerr αποκαλύπτει ότι έχει «βδελλοθεραπεία» και τις κρατά ακόμη και ως κατοικίδια
Ελευθέρωσε τους αιμοβόρους στη λίμνη της, όπου ζουν μέχρι σήμερα.

LIFESTYLE  Sarah Young  Tuesday 13 June 2017 10:33

πληροφορίες   6985990791