Uncategorized

Η θεραπευτική δύναμη της αγάπης

Η αγάπη είναι το βασικό συστατικό για τη θεραπεία.

Όταν νιώθουμε αγάπη, συνδεόμαστε με τον Αληθινό Εαυτό και ο Αληθινός Εαυτός είναι τέλειος, χωρίς ελαττώματα. Κατά συνέπεια, όσο περισσότερο μπορούμε να δούμε και να εκτιμήσουμε την τελειότητα του πνεύματος στη ζωή μας και σε όλους τους ανθρώπους γύρω μας, τόσο περισσότερο θα νιώθουμε γιατρεμένοι και βαθιά αγαπητοί.

Πολύ συχνά όμως, νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε αγάπη. Αυτό το συναίσθημα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε όσους παλεύουν με τον εθισμό. Όσοι αναρρώνουν πρέπει όχι μόνο να πιστεύουν ότι είναι άξιοι να αγαπηθούν, αλλά πρέπει επίσης να είναι ανοιχτοί στο να δεχτούν αγάπη από τους γύρω τους και να δίνουν αγάπη σε αντάλλαγμα, εάν θέλουν να είναι επιτυχημένοι στο δρόμο τους προς την ευεξία.

Η αγάπη για τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική αγάπη που μπορούμε να προσκαλέσουμε στη ζωή μας. Αν νοιαζόμαστε και αγαπάμε τον εαυτό μας, τότε μπορούμε να μοιραστούμε την αγάπη με τους άλλους. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διευρύνετε την καρδιά σας και να φέρετε περισσότερη αγάπη στη ζωή σας.

1. Επανασυνδεθείτε με τον Αληθινό Σκοπό σας
Ένας τρόπος για να καλλιεργήσουμε την αγάπη για τον εαυτό μας είναι να επανασυνδεθούμε με τα ταλέντα μας και τον αληθινό σκοπό της ζωής, το ντάρμα μας. Ο Δρ. Deepak Chopra γράφει για το Νόμο του Ντάρμα στο βιβλίο του, The Seven Spiritual Laws of Success, και πώς μπορούμε να επανασυνδεθούμε με τον πραγματικό μας σκοπό στη ζωή, δημιουργώντας μια λίστα με αυτά που μας αρέσει να κάνουμε ενώ εκφράζουμε τα ταλέντα μας. Στη συνέχεια, μπορούμε να αναρωτηθούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να υπηρετήσουμε τους άλλους, χρησιμοποιώντας τα μοναδικά μας δώρα. Καθώς ανακαλύπτουμε ξανά τα πάθη μας, γινόμαστε ενθουσιώδεις να τα μοιραστούμε. Τα λαμπερά φώτα μας δεν μπορούν παρά να εμπνεύσουν τους άλλους και να προσελκύσουν θετικά, αγαπημένα άτομα στη ζωή μας.

2. Ασκηθείτε στην Αυτοσυγχώρεση
Το να συγχωρούμε τον εαυτό μας είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να φέρουμε περισσότερη αγάπη στη ζωή μας. Η απελευθέρωση των αναμνήσεων και των συναισθημάτων ντροπής και ενοχής που σχετίζονται με προηγούμενες πράξεις και η αποδοχή του εαυτού μας ακριβώς όπως είμαστε αυτή τη στιγμή, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε με συμπόνια και αυτοπεποίθηση. Μπορούμε επίσης να προσφέρουμε τη συγχώρεσή μας στους άλλους για να οικοδομήσουμε ισχυρότερες σχέσεις εμπιστοσύνης αποδεχόμενοι τους άλλους όπως είναι.

3. Εξασκηθείτε στη θετική αυτο-ομιλία
Συχνά, κρατάμε καταστροφικές ιστορίες για το ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε, τις οποίες συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε στο μυαλό μας. Αν και μερικές φορές είναι δύσκολο για εμάς να το κάνουμε, η αλλαγή των σκέψεών μας και κατά συνέπεια των ιστοριών που λέμε στους εαυτούς μας είναι στον έλεγχό μας. Η εξάσκηση της θετικής αυτοομιλίας και η μεταμόρφωση του εσωτερικού μας μονολόγου χτίζει την αυτοπεποίθηση και μας επιτρέπει να απελευθερώνουμε παλιές ιδέες που δεν μας χρησιμεύουν πλέον, ώστε να μπορούμε να αγκαλιάσουμε ευκαιρίες για να ξεκινήσουμε εκ νέου.

4. Διαλογιστείτε
Το να καθόμαστε στη σιωπή θα μας βοηθήσει επίσης να επανασυνδεθούμε με την ουσιαστική μας φύση: το πνεύμα μας. Όταν διαλογιζόμαστε, ηρεμούμε τη συνεχή ροή των σκέψεων που διατρέχει το μυαλό μας και βυθιζόμαστε στην πηγή της καθαρής συνείδησης και της αγάπης. Η ανάπτυξη μιας σταθερής πρακτικής διαλογισμού θα μας επιτρέψει να συνδεόμαστε με το πνεύμα μας σε τακτική βάση, φέρνοντας κάθε φορά αγάπη, ισορροπία και ηρεμία στην καθημερινότητά μας.

5. Φροντίστε την Ευγνωμοσύνη
Η ευγνωμοσύνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά συναισθήματα που μπορούμε να τρέφουμε. Όταν εκτιμούμε τους πάντες και τα πάντα στη ζωή μας, ο εγωισμός μας ξεφεύγει. Νιώθουμε προσγειωμένοι στο παρόν και γεμάτοι αγάπη για την αφθονία που έχουμε την τύχη να βιώνουμε κάθε στιγμή. Καθώς η ευγνωμοσύνη μας διευρύνεται, τόσο μεγαλώνει και η αγάπη στις καρδιές μας.

6. Περάστε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα
Το να περνάμε χρόνο με ανθρώπους που μας υποστηρίζουν, μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε την αγάπη που ανακαλύπτουμε ξανά στον εαυτό μας. Το να περνάμε χρόνο σε χαλαρές δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία ή το πικνίκ, είναι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου και να δημιουργήσουμε στενότερους δεσμούς.

7. Εθελοντής
Το να δώσουμε το χρόνο μας είναι ακόμη ένας τρόπος για να διευρύνουμε τις καρδιές μας. Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η δική μας ζωή, υπάρχει πάντα κάποιος που χρειάζεται την προσοχή, τα μοναδικά ταλέντα και την ενέργειά μας. Ο εθελοντισμός για λόγους που είναι σημαντικοί για εμάς, όπως εκείνοι που ωφελούν τους άστεγους ή τα ζώα, μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουμε πληροί και να μας συνδέσουν με άλλους που εργάζονται επίσης για να βελτιώσουν τον κόσμο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *